Wat te doen in Brussel

Als je op zoek bent naar een aantal toeristische activiteiten in Brussel, ben je aan het juiste punt gekomen. Deze stad is de thuisbasis van het beroemde Manneken Pis standbeeld. Het standbeeld is moeilijk te missen en bevindt zich in de buurt van het stadhuis. Je kunt ook een rijmende speurtocht spelen om het te vinden.

Er zijn verschillende musea in Brussel, waaronder het beroemde Choco-verhaal Brussels Museum. Dit museum is een geweldige plek om te leren over chocolade en de geschiedenis ervan, en omvat een live chocolade die demonstratie maakt. Je kunt ook het beroemde bronzen beeld van de Manneken Pis bezoeken, dat net om de hoek van het museum ligt. Een andere geweldige optie voor een dagtocht is om het Europees Parlement te bezoeken, gelegen buiten het historische stadscentrum. Het bezoeken van het bezoekerscentrum van de parlementen is een geweldige manier om een glimp van de politiek van Brussel te krijgen.

Een andere interessante activiteit in Brussel is fietsen. Met fiets kunt u zich sneller verplaatsen dan lopend, en stelt u in staat om de stad vanuit veel verschillende invalshoeken te zien. De stad beschikt ook over veel grote open parken met fietspaden, waardoor fietsen een geweldige activiteit voor het hele gezin maakt. Er zijn een aantal fietspaden in Brussel, dus je kunt een fietsverhuur vinden om mee te nemen en een vollediger zicht op de stad te krijgen.

Het atomium is een andere interessante plek in Brussel. De architectuur is gewoon verbluffend. Neem de tijd om de gebouwen en het omliggende landschap te bekijken. Je kunt zelfs een kijkje nemen in de winkels en restaurants voor een voorproefje van de lokale keuken.

Scroll naar boven